Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai almás pite IV.

MME MME
1
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 17,5 dkg puha vaj
  • 6 evőkanál jeges víz
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 12,5 dkg cukor
  • 5 dkg barnacukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük, a jeges vízzel és a vajjal összegyúrjuk, hűtőbe tesszük.

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, és citromos vízbe tesszük. A töltelékhez a cukrot, a barnacukrot, a lisztet, a citromhéjat és a szerecsendiót összekeverjük. Az almát lecsepegtetjük, megszórjuk a keverékkel, óvatosan összeforgatjuk.

A tésztát 2 részre osztjuk, az egyikkel kibélelünk egy piteformát, villával megszurkáljuk, rászórjuk a fűszeres almát, elegyengetjük. A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk derelyeszaggatóval, és az alma tetejére rácsozzuk.

200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 180 fokra mérsékelt hőfokon 60 percig sütjük. Langyosan a legfinomabb, vaníliafagyical vagy tejszínhabbal tálalva.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss