Amerikai almás pite II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 17,5 dkg lágy vaj
  • 1 tojásfehérje (közepes tojásból)
  • 50 ml (kb. 4-5 evőkanál) hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 10 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 5 dkg búzadara
  • Valamint:
  • 1 tojássárgája (közepes tojásból)
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

    Elkészítés: 1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Később a tészta 1/3 részét egy enyhén belisztezett munkalapon kör alakúra (átmérő: 28 cm) nyújtjuk, és tortaformába helyezzük. Villával többször megszurkáljuk, és 200 fokon 15 perc alatt elősütjük.

    2.) Amíg a tészta sül, elkészítjüka tölteléket: meghámozzuk az almát, lereszeljük, a porcukorral és a fahéjjal jól elkeverjük, pár perc alatt megpároljuk. Amikor elég puha, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a búzadarát.

    3.) Ha a tészta megsült, kivesszük a sütőből, és kicsit hűlni hagyjuk. A maradék tésztából elveszünk egy kisebb darabot, kb. 3 cm-es csíkot nyújtunk belőle, és a megsült tésztára

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin