Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukor felével, az olajjal és a vízzel habosra kikeverem. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem, a lisztet és a sütőport összekeverem. Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét, óvatosan összekeverem, végül beleforgatom a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítom, és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm.
A krémhez a pudingport a szokásos eljárással megfőzöm a tejjel és a cukorral. Amikor kihűlt, hozzákeverem a tejfölt. A zselatint beáztatom, mikróban kicsit felmelegítemm amikor kezd kihűlni, hozzákeverem a tejfölös krémhez. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, és összekeverem a már kihűlt cirtomos krémmel.
A kihűlt piskótát 3 lapba vágom, a tortaformába töltöm be a lapokat a krémmel, mivel a krém kicsit folyós. Hűtőbe teszem pár órára, hogy kellően megdermedjen.
Ezután a kapcsos tortaformából kiveszem, és marcipánnal feldíszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre