Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerika Kapitány torta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 dl olaj
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 1/2 (bio) citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag citromos pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl tejföl
  • 1/2 csomag zselatin
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • Valamint:
  • piros, fehér és kék marcipánmassza

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukor felével, az olajjal és a vízzel habosra kikeverem. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem, a lisztet és a sütőport összekeverem. Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét, óvatosan összekeverem, végül beleforgatom a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítom, és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm.

A krémhez a pudingport a szokásos eljárással megfőzöm a tejjel és a cukorral. Amikor kihűlt, hozzákeverem a tejfölt. A zselatint beáztatom, mikróban kicsit felmelegítemm amikor kezd kihűlni, hozzákeverem a tejfölös krémhez. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, és összekeverem a már kihűlt cirtomos krémmel.

A kihűlt piskótát 3 lapba vágom, a tortaformába töltöm be a lapokat a krémmel, mivel a krém kicsit folyós. Hűtőbe teszem pár órára, hogy kellően megdermedjen.

Ezután a kapcsos tortaformából kiveszem, és marcipánnal feldíszítem.

Megjegyzés

Ez a torta a kisebbik unokámnak készült szülinapjára, itt még nem raktam fel a gyertyákat. - Domjan

Ezek is érdekelhetnek

Friss