Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Amarettós csokoládétorta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Amarettós csokoládétorta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 17
  • Elküldve: 14

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
  • 2 evőkanál tej
  • Az Amarettós krémhez:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 2 dl habtejszín
  • 3 db tojássárgája
  • 1 dkg porzselatin
  • 0,5 dl víz
  • A csokoládés krémhez:
  • 10 dkg csokoládé
  • 4 dkg barna cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)

Elkészítés:

A tésztához a tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá. A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vajjal, a tejjel és a likőrrel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a felolvasztott, kihűlt csokoládét. Ezután keverjük hozzá a sütőporral összekevert darált mogyorót, majd apránként a keményre felvert tojáshabot is.

2 db 20 cm-es tortaformát kenjük ki vajjal, lisztezzük ki, majd a masszát osszuk el egyenlően a formákban (én szilikon formákban sütöttem, de vékonyan vajaztam és liszteztem). Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, tűpróbáig. Ezután vegyük ki a sütőből, és a formákban hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni (én megsütöttem a tésztát, és csak másnap vettem ki a formákból és töltöttem meg).

A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel, majd tegyük félre felhasználásig. A tojássárgákat a porcukorral, a vanília-aromával és a likőrrel vízgőz fölött kézi habverővel keverjük habosra. A vizet melegítsük fel forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a porzselatint. Ezután addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik és langyosra hűl. A cukros-tojásos habhoz ezután keverjük először hozzá az olvasztott csokoládét, majd az éppen csak langyos zselatint is.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a masszához.

Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kanalazzuk rá a habos krémet. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

A csokoládés krémhez a barna cukrot karamellizáljuk meg, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és melegítsük forráspontig, majd adjuk hozzá a darabokra tördelt csokoládét és a likőrt. Addig keverjük, míg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó kevergetés mellett hűtsük ki egészen, hogy kenhető krémet kapjunk.

A tortát ezután vonjuk be a kihűlt, sűrű csokoládékrémmel, majd tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



kgizike receptjeiből:
Rebarbarás-vaníliás panna cotta
Pizza spárgás-sonkás-paradicsomos feltéttel
Tojás krumplival és sonkával
Krumplis-sonkás tükörtojás
Medvehagymás házi tészta pirított császárszalonnával
Medvehagymás-tojásos felfújt
Csokoládés-banános pitetorta karamellel
Medvehagymás keksz
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
A legfinomabb rántott ételek
Ki tudna ellenállni a jó ropogós bundának, rejtsen akár omlós hússzeletet, olvadó sajtot, fűszeres zöldségeket, netán palacsintát... Legnépszerűbb rántott ételeinket gyűjtjük most egybe!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Vörösboros tarhonyaleves Vörösboros tarhonyaleves
Extra csokis brownie málnával Extra csokis brownie málnával
Zöldborsókrémleves parmezános vajgaluskával Zöldborsókrémleves parmezános vajgaluskával
Töltött túrópalacsinta - édesen és sósan! Töltött túrópalacsinta - édesen és sósan!
Színes fasírt: a gyerekek kedvence Színes fasírt: a gyerekek kedvence
Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval
Mulatt hamburgerzsemle Mulatt hamburgerzsemle
Húspogácsa céklával Húspogácsa céklával
Húsos-zöldséges nyárs grillezéshez Húsos-zöldséges nyárs grillezéshez
Klasszikus görög saláta Klasszikus görög saláta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124922_pizzaguiness_110.jpg Megdőlt a Guiness rekord - ekkora pizzát még nem láttál!

Világrekordot döntött milánói szakácsok nyolcvan fős csapata: elkészítették a világ leghosszabb pizzáját. Az elkészült pizza…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124918_hagyma_110.jpg Gyógyító hagymák - melyik fajta miért egészséges?

Mindegyik fajtának jelentős a kénes fokhagymaolaj-tartalma, az egyes típusok ízét éppen ennek az anyagnak a mennyisége határozza…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124916_kenyer_2_110.jpg Kenyérválasztás: attól, hogy barna, még nem biztos, hogy egészséges

A kenyér sokunk táplálkozásának egyik alappillérét képzi, melyet nap mint nap fogyasztunk, mégis olyan keveset tudunk készítési…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124912_dietatevhitek_110.jpg A tészta hízlal, a light fogyaszt - 11 fogyókúrás tévhit

Eddig úgy tudtad, hogy a teljes kiőrlésű kenyér fogyaszt, a light termékeket pedig bátran eheted? Akkor bizony te is a fogyókúrás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124907_horvato_gasztro_110.jpg Burek, prsut, plejskavica - kóstold meg Horvátországot!

Barátságos halászfalvak, pálmafás tengerpartok, hamisítatlan délszláv ízek - és mindez a szomszédban: Horvátország igazán ideális…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124895_olajok_110.jpg Kisokos: amit a sütésre-főzésre használt olajokról tudni érdemes

Bár egyre többen választják az egészséges kókuszolajat vagy az újra felkapott mangalicazsírt sütéshez és főzéshez, azért a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124891_palacsinta_110.jpg A tökéletes a palacsinta - minden a recepttől a megvalósításig

Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124903_meggy_furt_110.jpg 4 szuper dolog, amit lehet, hogy nem tudtál a meggyről

A mélybordó színű, savanykás gyümölcs számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, egészségre gyakorolt jótékony hatását tudományos…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept