Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Amarettós csokoládétorta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Amarettós csokoládétorta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 17
  • Elküldve: 14

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
  • 2 evőkanál tej
  • Az Amarettós krémhez:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 2 dl habtejszín
  • 3 db tojássárgája
  • 1 dkg porzselatin
  • 0,5 dl víz
  • A csokoládés krémhez:
  • 10 dkg csokoládé
  • 4 dkg barna cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)

Elkészítés:

A tésztához a tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá. A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vajjal, a tejjel és a likőrrel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a felolvasztott, kihűlt csokoládét. Ezután keverjük hozzá a sütőporral összekevert darált mogyorót, majd apránként a keményre felvert tojáshabot is.

2 db 20 cm-es tortaformát kenjük ki vajjal, lisztezzük ki, majd a masszát osszuk el egyenlően a formákban (én szilikon formákban sütöttem, de vékonyan vajaztam és liszteztem). Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, tűpróbáig. Ezután vegyük ki a sütőből, és a formákban hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni (én megsütöttem a tésztát, és csak másnap vettem ki a formákból és töltöttem meg).

A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel, majd tegyük félre felhasználásig. A tojássárgákat a porcukorral, a vanília-aromával és a likőrrel vízgőz fölött kézi habverővel keverjük habosra. A vizet melegítsük fel forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a porzselatint. Ezután addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik és langyosra hűl. A cukros-tojásos habhoz ezután keverjük először hozzá az olvasztott csokoládét, majd az éppen csak langyos zselatint is.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a masszához.

Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kanalazzuk rá a habos krémet. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

A csokoládés krémhez a barna cukrot karamellizáljuk meg, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és melegítsük forráspontig, majd adjuk hozzá a darabokra tördelt csokoládét és a likőrt. Addig keverjük, míg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó kevergetés mellett hűtsük ki egészen, hogy kenhető krémet kapjunk.

A tortát ezután vonjuk be a kihűlt, sűrű csokoládékrémmel, majd tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



kgizike receptjeiből:
Csirkemáj lecsósan
Cseresznye krémleves
Francia zsúrkenyér
Citromos spárgakrémleves
Rebarbarás-vaníliás panna cotta
Pizza spárgás-sonkás-paradicsomos feltéttel
Tojás krumplival és sonkával
Krumplis-sonkás tükörtojás
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Dinnyét mindenbe! Az összes észbontó recept egy helyen
Az eper és a málna után itt a másik nagy kedvenc: a dinnye. Imádjuk az összes fajtáját! Önmagában is nagyon finom, de grillezve, salátában, sütikben, fagyikban, sőt, még főételekben is isteni.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Házi mézes fagylalt Házi mézes fagylalt
Burgonyás saláta füstölt tofuval Burgonyás saláta füstölt tofuval
Tejszínes-brokkolis tészta Tejszínes-brokkolis tészta
Grillezett pangasius édeskrumplival, zöldségekkel Grillezett pangasius édeskrumplival, zöldségekkel
Cukkinis batyu rákkal töltve Cukkinis batyu rákkal töltve
Burgonyás tésztába tekert virsli Burgonyás tésztába tekert virsli
Hússzeletek zöldséges mártásban Hússzeletek zöldséges mártásban
Szilva mézes öntettel Szilva mézes öntettel
Gyümölcssaláta masnitésztával Gyümölcssaláta masnitésztával
Túróval és sajttal töltött palacsinta Túróval és sajttal töltött palacsinta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125919_fahej_110.jpg Diétás csodaszer a fűszerpolcról: fogykúrázz fahéjjal - mindaétrend, receptek!

Mi jut eszedbe a fahéjról? Inkább egy jó almás vagy szilvás pite, mint a fogyókúra, igaz? Pedig, ha tablettában szeded,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125917_unnamed-(1)_110.jpg Íme Magyarország legjobb lángosa!

A Dunaharaszti Fürdős Lángos nyerte idén a Vénusz Lángos Voks versenyét. Így övé lett a "Vénusz kedvenc Lángosozója 2015" cím és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125902_image002_110.jpg Vajon mitől barnul be a sült hús, és miért ég oda a pirítós? Itt a megfejtés!

Sokáig rejtély volt, hogy mitől barnulnak meg az ételek, például a kenyér sütés során, vagy a hús grillezés során. A 20. század…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125910_lekvar_110.jpg Egyél, amit kívánsz! 6+2 egészséges reggeli-tipp mindenkinek

Mit eszel ébredés után? Pékárut, müzlit, vagy inkább a gyümölcsre esküszöl? Vagy, az első kávédig senki ne szóljon hozzád, aztán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125897_fagyasztott_zoldseg_.jpg Kevesebb bennük a vitamin? Tévhitek a gyorsfagyasztott zöldségekről

Ha meg akarunk felelni családunk elvárásainak, és egy kicsit is tudatosan, egészségesen akarjuk elkészíteni a család napi-heti…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125903_garfield_110.jpg Fánk, pizza, lasagne és méz - 7 rajzfilmhős kedvenc, amit mindenki imád

Gondoltad volna, hogy a legtöbb mesehősnek is van kedvenc étele, amiről egyszerűen nem tud lemondani? Gyermekként még lehet nem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125892_olaszos_teszta_110.jpg Elronthatatlan olaszos tésztaétel - így készítsd lépésről lépésre!

Gyorsan szeretnél kiadós ebédet vagy vacsorát varázsolni a családnak? A legjobb választás ilyenkor egy finom tésztaétel. Mutatunk…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125895_etrendkiegeszito_.jpg Vigyázz! 3 étrend-kiegészítő is megbukott a fogyasztóvédelemi vizsgálaton

Mintegy 54 étrend-kiegészítőben vizsgálta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), hogy valóban annyi ásványi anyagot, vitamint,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n