Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Amarettós csokoládétorta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Amarettós csokoládétorta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 16
  • Elküldve: 14

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
  • 2 evőkanál tej
  • Az Amarettós krémhez:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 2 dl habtejszín
  • 3 db tojássárgája
  • 1 dkg porzselatin
  • 0,5 dl víz
  • A csokoládés krémhez:
  • 10 dkg csokoládé
  • 4 dkg barna cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)

Elkészítés:

A tésztához a tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá. A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vajjal, a tejjel és a likőrrel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a felolvasztott, kihűlt csokoládét. Ezután keverjük hozzá a sütőporral összekevert darált mogyorót, majd apránként a keményre felvert tojáshabot is.

2 db 20 cm-es tortaformát kenjük ki vajjal, lisztezzük ki, majd a masszát osszuk el egyenlően a formákban (én szilikon formákban sütöttem, de vékonyan vajaztam és liszteztem). Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, tűpróbáig. Ezután vegyük ki a sütőből, és a formákban hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni (én megsütöttem a tésztát, és csak másnap vettem ki a formákból és töltöttem meg).

A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel, majd tegyük félre felhasználásig. A tojássárgákat a porcukorral, a vanília-aromával és a likőrrel vízgőz fölött kézi habverővel keverjük habosra. A vizet melegítsük fel forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a porzselatint. Ezután addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik és langyosra hűl. A cukros-tojásos habhoz ezután keverjük először hozzá az olvasztott csokoládét, majd az éppen csak langyos zselatint is.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a masszához.

Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kanalazzuk rá a habos krémet. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

A csokoládés krémhez a barna cukrot karamellizáljuk meg, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és melegítsük forráspontig, majd adjuk hozzá a darabokra tördelt csokoládét és a likőrt. Addig keverjük, míg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó kevergetés mellett hűtsük ki egészen, hogy kenhető krémet kapjunk.

A tortát ezután vonjuk be a kihűlt, sűrű csokoládékrémmel, majd tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



kgizike receptjeiből:
Krumplis-sonkás tükörtojás
Medvehagymás házi tészta pirított császárszalonnával
Csokoládés-banános pitetorta karamellel
Medvehagymás-tojásos felfújt
Túrós-meggyes kalács
Medvehagymás keksz
Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével
Ibolyadzsem
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Peperonata (olasz lecsó) Peperonata (olasz lecsó)
Habos Fekete-erdő kocka Habos Fekete-erdő kocka
Puncsgolyó Puncsgolyó
Pupusas Pupusas
Ropogós hagymás csirkecomb Ropogós hagymás csirkecomb
Lengyel túrótorta Lengyel túrótorta
Mustáros sült tarja Mustáros sült tarja
Tejszínes-halas tészta Tejszínes-halas tészta
Palacsinta mustáros-újhagymás csirkével Palacsinta mustáros-újhagymás csirkével
Tejfölös-laskagombás csirkeragu curry-s rizzsel Tejfölös-laskagombás csirkeragu curry-s rizzsel
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/99000/99952_sparga_nyito.jpg Spárga-egyszeregy

Tavasszal megjelenik a piacokon a spárga, húsos kötegekben kelleti magát, édeskés illatával próbálja felhívni a háziasszonyok…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124291_leves_salata110.jpg Laktató levesek és saláták

Tévedés lenne azt hinni, hogy az összes vegyes saláta vagy zöldségalapú leves diétás és egészséges fogás... Íme egy rövid…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124289_egeszseg110.jpg Tegyünk az egészségért!

Árt vagy használ? Ha tisztában vagyunk azzal, milyen apróságokon múlhat a közérzetünk, a jövőben biztosan jobban odafigyelünk…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124287_oliva110.jpg Mindentudó olívaolaj

A szakemberek igazolták azt, amit a görögök már évezredekkel ezelőtt is tudtak: az olívaolaj segít megőrizni az egészséget és a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124278_szalami-110.jpg Kedvenc felvágottunk: a szalámi

A tízóraik, szendvicsek, partifalatok megkerülhetetlen hozzávalója a szalámi, amelynek magyar változata, a téliszalámi igazi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124285_szive_vagya_110.jpg Így előzzük meg a szívpanaszokat

Minimális mozgás, sok édesség, zsíros ételek: ez az életstílus előbb vagy utóbb biztosan beteggé tesz. Változtassunk időben!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124276_tisztitokura_110.jpg Tisztítókúrák egyszerűen

A szervezetnek bizonyos időközönként szüksége van a pihenésre és a felfrissülésre – erre lehet nagyszerű megoldás egy pár…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124274_azsiai110.jpg Top 4 ázsiai alapanyag

Ismerj meg néhány jellegzetes, itthon is beszerezhető keleti alapanyagot!

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept