Részletes receptkereső »
  •  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Amarettós csokoládétorta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Amarettós csokoládétorta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 16
  • Elküldve: 14

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
  • 2 evőkanál tej
  • Az Amarettós krémhez:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 2 dl habtejszín
  • 3 db tojássárgája
  • 1 dkg porzselatin
  • 0,5 dl víz
  • A csokoládés krémhez:
  • 10 dkg csokoládé
  • 4 dkg barna cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)

Elkészítés:

A tésztához a tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá. A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vajjal, a tejjel és a likőrrel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a felolvasztott, kihűlt csokoládét. Ezután keverjük hozzá a sütőporral összekevert darált mogyorót, majd apránként a keményre felvert tojáshabot is.

2 db 20 cm-es tortaformát kenjük ki vajjal, lisztezzük ki, majd a masszát osszuk el egyenlően a formákban (én szilikon formákban sütöttem, de vékonyan vajaztam és liszteztem). Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, tűpróbáig. Ezután vegyük ki a sütőből, és a formákban hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni (én megsütöttem a tésztát, és csak másnap vettem ki a formákból és töltöttem meg).

A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel, majd tegyük félre felhasználásig. A tojássárgákat a porcukorral, a vanília-aromával és a likőrrel vízgőz fölött kézi habverővel keverjük habosra. A vizet melegítsük fel forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a porzselatint. Ezután addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik és langyosra hűl. A cukros-tojásos habhoz ezután keverjük először hozzá az olvasztott csokoládét, majd az éppen csak langyos zselatint is.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a masszához.

Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kanalazzuk rá a habos krémet. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

A csokoládés krémhez a barna cukrot karamellizáljuk meg, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és melegítsük forráspontig, majd adjuk hozzá a darabokra tördelt csokoládét és a likőrt. Addig keverjük, míg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó kevergetés mellett hűtsük ki egészen, hogy kenhető krémet kapjunk.

A tortát ezután vonjuk be a kihűlt, sűrű csokoládékrémmel, majd tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!



kgizike receptjeiből:
Tojásos kosárka
Sütőtökös ravioli zsályás vajjal
Narancslekvár, ahogy Gizi készíti
Narancsos-mascarponés pitetorta
Cukkinisaláta sonkával és tükörtojással
Sajtos-diós rétestekercs áfonyamártással
Házi rozsos zsemle
Holstein szelet sült krumplival
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tojásos kosárka Tojásos kosárka
New Orleans-i jambalaya New Orleans-i jambalaya
Tojásos-tarjás emeletes szendvics Tojásos-tarjás emeletes szendvics
Baconös fusilli medvehagymás pestóval Baconös fusilli medvehagymás pestóval
Medvehagymás pesto Medvehagymás pesto
Hamis Waldorf saláta (súlykontroll) Hamis Waldorf saláta (súlykontroll)
Medvehagymás-baconös krémsajttal töltött karaj Medvehagymás-baconös krémsajttal töltött karaj
Rotolo (tojáskrémes tekercs) Rotolo (tojáskrémes tekercs)
Kolbászos-szalonnás tepsis krumpli Kolbászos-szalonnás tepsis krumpli
Narancsos-mascarponés pitetorta Narancsos-mascarponés pitetorta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123993_turbolya-110.jpg Turbolya, a zamatos zöldfűszer

A legtöbb gyógynövénnyel ellentétben a turbolya ízével nyűgözte le az emberiséget, s nem a benne rejlő gyógyító hatásnak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123974_tesztasalata-110.jpg Frissítő tésztasaláta

A tésztasaláta remek dolog, épp annyira lehet igazi sztár az ünnepi asztalokon, mint társasági összejöveteleken vagy épp egyszerű…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123992_palacsinta-art-110.jpg Palacsinta-cukiságok

Egészen elképesztő cukiságok készülhetnek palacsintatésztából. Csak egy kis kézügyesség és némi gyakorlat kell hozzá!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123984_csigak-110.jpg Tekercsek, csigák, kőttesek

A kelt tésztából készített, édes tölteléket rejtegető csigák és tekercsek reggelire, uzsonnára, desszertnek is tökéletesek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123969_egytaletel-110.jpg Egytálételek dolgos mindennapokra

Ez a félév valahogy nem úgy akar alakulni, ahogy én azt szerettem volna. Azt hittem, mindenre jut majd időm, de nem……

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123983_retek-110.jpg Virágdísz retekből hidegtálra

Húsvétkor csinos hidegtálakat készítünk, feldíszítjük a salátákat és a sonkatekercseket - úgy a legjobb, ha ehető díszeket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123968_fokhagyma-110.jpg Fokhagymapucolás és fokhagymakrém pillanatok alatt

Sokan szeretik a fokhagymát enni - pucolni már sokkal kevésbé. Pedig van gyors módszer a tisztításra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118149_gnocchi-110.jpg Gnocchi, az olasz krumplinudli

Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept