Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amarettis-rebarbarás sütemény

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7,5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • kevés vanília-aroma
  • 3 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál zabpehely
  • csipet só
  • A tetejére:
  • 40 dkg rebarbara
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg amaretti

Elkészítés

Elkészítés: A rebarbarát megmossuk és alaposan tisztítjuk, feldaraboljuk. Kevés cukorral megszórjuk, és hagyjuk állni, míg a tésztát elkészítjük. Az amarettit durvára összetörjük.

A tésztához a vajat felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, kevés sót. Ezután jöhet a tojás sárgája egyesével és a vanília-aroma. A maradék szárazanyagot, vagyis a lisztet, a sütőport és a zabpelyhet összekeverjük. A szárazanyagot hozzáadjuk a vajkrémhez folyamatos keverés mellett. A végén a felvert tojásfehérjével lazítjuk a tészta állagát.

Kikent, lisztezett sütőformába öntjük, a tetejére halmozzuk a darabolt rebarbarát és az amarettiket. Sütőben 165°C-on légkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Reggelire vagy délutáni kávéhoz tökéletes sütemény, egyszerre édes és savanykás.

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek