Elkészítés: A rebarbarát megmossuk és alaposan tisztítjuk, feldaraboljuk. Kevés cukorral megszórjuk, és hagyjuk állni, míg a tésztát elkészítjük. Az amarettit durvára összetörjük.
A tésztához a vajat felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, kevés sót. Ezután jöhet a tojás sárgája egyesével és a vanília-aroma. A maradék szárazanyagot, vagyis a lisztet, a sütőport és a zabpelyhet összekeverjük. A szárazanyagot hozzáadjuk a vajkrémhez folyamatos keverés mellett. A végén a felvert tojásfehérjével lazítjuk a tészta állagát.
Kikent, lisztezett sütőformába öntjük, a tetejére halmozzuk a darabolt rebarbarát és az amarettiket. Sütőben 165°C-on légkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre