Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Amarénameggyes-ricottás palacsinta

default user icon

Hozzávalók

  • Az amaréna meggyhez:
  • 1 kg magozott meggy
  • 1 kg cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 1/2 dl amaretto likőr
  • Továbbá:
  • 8 db palacsinta
  • 25 dkg ricotta
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor

Elkészítés

    1. A meggyet alaposan megmossuk egy tálba szórjuk, összeforgatjuk a likőrrel, hozzáadjuk a cukrot és a a vanília kikapart belsejét. Összekeverjük, a hűtőbe és 3-4 napig minden nap párszor átkeverjük. Ezután egy jól záródó üvegbe töltjük, és a hűtőben tartjuk a felhasználásig.
    2. A kisütött palacsintákat megtöltjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal elkevert ricottakrémmel, és az elkészült amarénameggyel kínáljuk.

Megjegyzés

Nagy ricottakedvelő vagyok, amaréna meggyet pedig minden évben készítek. Olaszországban főleg fagylaltokba keverik, de kitűnően mutat sütemények, torták díszítéseként is.

Baloghné Judit
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin