Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alvé - mézes-diós ostyalapok

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót durvára feldaraboljuk. Akár fel is dobhatjuk úgy, hogy 15 dkg dióval és 15 dkg mogyoróval dolgozunk.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a mézet és a cukrot. Gőz fölött addig keverjük, míg jól besűrűsödik, majd beleforgatjuk a durvára vágott diót.
  3. A boltban kapható ostyalapokat megkenjünk, majd beborítjuk egy másikkal, végül egy nem túl súlyos nehezéket teszünk rá, ügyelve, hogy a lapok ne törjenek össze. 
  4. A sütemény minimum 2 napig állni hagyjuk (nem kell hűtőbe tenni). Vízgőz felett étcsokoládét olvasztunk és leöntjük vele az ostyalapokat. Dermedni hagyjuk, és felszeleteljük. 

DIÓS ZABPELYHES KEKSZ

VILÁGBAJNOK GÖNGYÖLT CSIRKEMELL

Ezek is érdekelhetnek

Friss