Alufóliás töltött krumpli

default user icon
3 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 db nagyobb krumpli
  • 1 doboz tejföl
  • kb. 15 dkg sonka/gépsonka
  • 3 tojás
  • kb. 10 dkg sajt
  • 1 fej lilahagyma/3 szál újhagyma
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplikat félkeményre, a tojásokat keményre főzöm, közben a sonkát, hagymát apró darabokra vágom. A keménytojásokat és a sajtot sajtreszelőn lereszelem, a telfölbe keverem, majd hozzáadom a sonkát és a hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezem. A kihűlt krumplikat kettévágom, a belsejüket kikaparom (óvatosan, hogy a fala ne sérüljön), és az így keletkezett tálkákba a tejfölös masszát beletöltöm. A fél krumplikat óvatosan összeillesztem, alufóliába csavarom. Nyári hússütéseknél a parázs közé dugom, telente a sütőben sütöm.

Megjegyzés

Köretként (grillezett húsokhoz),, de önálló falatozásra is megfelel. A fűszerezést ki-ki saját szájíze szerint igazíthatja, én a mediterránosabb konyhát kedvelem, ezért oreganót, rozmaringot használok.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kocsis Ágnes 5 évvel ezelőtt
Kipróbáltam, és nekem kemény maradt a krumpli, úgyhogy legközelebb teljesen megfőzöm!!! A töltelék nagyon finom....egyébként jó szendvicsre is melegszendvicsnek.
Judy50 10 évvel ezelőtt
Eddig azt hallottam, hogy a krumpli főzését nem lehet félbehagyni, mert utána bármeddig főzzük, nem puhul meg. Ebben az esetben nem marad kemény?
Mikö Zödhozzá 10 évvel ezelőtt
A krumlit szinte bármilyen formájában szeretem, valószínűleg kipróbálom a receptet - jól hangzik!

Hasonló Receptek

Magazin