Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alufóliás flekken

default user icon
3 4.7/5

Hozzávalók

 • Hozzávalók:
 • 8 szelet sertésborda
 • 4 szelet marha vesepecsenye
 • 4 nagyobb fej vöröshagyma
 • 40 dkg füstölt szalonna
 • 8 db közepes burgonya
 • törött bors
 • mustár

Elkészítés

  Elkészítés: A hússzeleteket gyengén kiklopfolom, egyenként bedörzsölöm sóval, borssal, és vékonyan bekenem mustárral. A szalonnát 8 szeletre vágom, bőréig centinként bevágom, a hagymát megpucolom, felkarikázom, csakúgy, mint a burgonyát.

  Jókora alufóliákat tépek, 4 darabot, mindegyik aljára 1 szelet szalonnát terítek, erre fektetek 1 szelet sertésbordát, rá egy felkarikázott hagyma felét, pár szeletet a krumpliból, majd jöhet a vesepecsenyéből 1 szelet, krumpli, hagyma és ismét egy szelet sertésborda, végül pedig 1 szelet szalonna. Gondosan becsomagolom a fóliát, ügyelve arra, hogy tökéletesen le legyen zárva. 4 szép csomaggal gazdagodtunk. (Jöhet a nyári Mikulás.)

  Amíg a csomagokkal foglalatoskodom, valakit megbízok a tűzrakással, ha ügyes a tűzmester, mire elkészülök, kellemesen izzó parazsunk van. A parázsba behelyezem a csomagokat, a hús minőségétől függően, 1,5-2 órán át sütöm.

  Tálaláskor csak széthajtjuk a fóliát, és máris fogyaszthatjuk finom sült csemegénket. Friss kenyeret, csípős savanyúságot, kovi ubit kínálunk mellé.

Megjegyzés

Igazi szabad tűzön készíthető étel, ilyenkor szét lehet osztani a társaság között a feladatokat, rőzsegyűjtés, tűzrakás, előkészítés, és persze valakit italfelelősnek se feledjünk el kinevezni, hiszen a tűz mellett nagyon fontos a folyadékveszteség folyamatos pótlása. A nagy melegben lehetőleg kerüljük a pálinkaféléket és egyéb tömény italokat, ilyenkor sokkal jobban esik egy laza fröccs vagy egy hűsítő sör. Gyerekeknek és a sofőröknek szigorúan csak üdítő jár!

Télvíz idején is elkészíthetjük, ilyenkor egy jól záródó sütőedényben, vagy egy előre beáztatott római tálban is megsüthetjük a sütőben, persze akkor az összes hozzávalót egyben, nem adagonként.

Kellemes kirándulást, vagy kerti partit, és persze nagyon jó étvágyat, társaságot hozzá, Nani.

Nanasnani
 • Kinyomtatom
 • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Hali! Mindkettőtöknek igaza van, laza is vagyok, meg most is csepereg! Na hagyjatok nyugodtan fröccsözgetni! :-))). Szép napot, Nani.
Nordkapp
Hy! Ahogy elnézem az otthoni időjárást, nyugodtan bedobhattok egy-két páleszt, meg esernyő felelőst is nevezz ki! :P Üdv, Nord.
dzsafi
O.K. Nani, a recept pompás, és látom már laza vagy, mint a rigalánc. Egészségedre! Dzsafi.

Hasonló Receptek

Magazin