Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aludttejes pite egyszerűen

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 4 dl aludttej vagy kefir
  • 40 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • idény- vagy asztalt gyümölcs
  • mazsola
  • 1 db citrom reszelt héja
  • durvára vágott dió vagy mogyoró
  • színes cukor (elhagyható)

Elkészítés

    1. A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, majd a felütött tojásokat egyenként hozzáadjuk, és 1-2 percig tovább habosítjuk. Beleöntjük az aludttejet, és jól összedolgozzuk.
    2. A lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk. Belereszeljük a citrom héját, majd az egészet a vajas keverékhez adjuk, és egyneműsítjük. 
    3. A sütőt 180-190 fokra előmelegítjük (légkeveréses sütőnél alsó-felső sütésre állítjuk, 190-200 fokra, majd csökkentjük a hőt 170-150 fokra). A tésztát egy 20x40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és ízlés szerint megszórjuk a friss vagy aszalt gyümölcsökkel, a dióval vagy mogyoróval, a mazsolával és a cukorral.
    4. Forró sütőben 10-15 percig sütjük, majd csökkentett hőfokon további 20-25 percig. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Fontos, hogy az összes hozzávaló szoba-hőmérsékletű legyen. Réteslisztet vagy fele-fele arányban finom- és réteslisztet használva laza tésztát kapunk. Nagyon egyszerű, könnyű, gyors nyári süti.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin