Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Alpesi sajtos tészta (Älplermagronen)

Hozzávalók

  • 40 dkg burgonya
  • 25 dkg makaróni
  • 20 dkg sajt (Bergkäse)
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • vaj (a tál kikenéséhez)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A burgonyát meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk, és forrásban lévő sós vízben 7 percig főzzük. Hozzáadjuk a tésztát, és további kb. 8 perc alatt készre főzzük.
    2. A sajt ot lereszeljük. A tejjel elkevert tejszínt felforraljuk, és keverés mellett megolvasztjuk benne a sajt 2/3 részét. Sóval, borssal ízesítjük.
    3. A leszűrt, lecsepegtetett burgonyát és tésztát nagyméretű, vajjal kikent tűzálló tálba halmozzuk. Meglocsoljuk a tejszínes mártással, megszórjuk a maradék sajt tal, és a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 5 percig, amíg a sajt ráolvad.
    4. A felkarikázott hagymát a felhevített olaj on aranybarnára pirítjuk. Végül a tésztát megszórjuk a hagymakarikákkal, és petrezselyemzölddel díszítjük.

    SAJTOS TÉSZTA BACONNEL SÜTVE>>> 

    EXTRASAJTOS TÉSZTATEKERCS>>> 

    CSIRKÉS-MÁRVÁNYSAJTOS TÉSZTA>>> 

Megjegyzés

Készíthetsz hozzá almaszószt is, mint a svájciak.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes