Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Álomsüti

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 8 db tojásfehérje kemény habbá verve
  • A krémhez:
  • 6 db tojássárgája
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • A mázhoz:
  • 1/2 dl rum
  • 4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a lisztet, a darált diót és a kakaót. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és azt is a masszához adjuk. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne verjük szét, majd a tésztát kivajazott és kilisztezett 25 × 35 cm-es tepsibe tesszük, és 180-200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

A megmaradt 6 tojássárgáját 6 evőkanál kristálycukorral sűrű krémmé keverjük. Rákenjük a majdnem kész süteményre, és visszatesszük a sütőbe. 160 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és a tésztát a továbbiakban inkább szárítjuk, mint sütjük – egészen addig, amíg egy kicsit roppanós lesz a krém teteje.

A mázhoz a kristálycukrot a kakaóval, a vízzel meg a rummal a tűzhelyen sűrű masszává forraljuk. Amikor kihűlt, kikeverjük a vajjal, és a kihűlt süteményre kenjük.

Az álomsütit hűtőbe tesszük, mert hidegen még finomabb. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss