Elkészítés: A tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a lisztet, a darált diót és a kakaót. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és azt is a masszához adjuk. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne verjük szét, majd a tésztát kivajazott és kilisztezett 25 × 35 cm-es tepsibe tesszük, és 180-200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A megmaradt 6 tojássárgáját 6 evőkanál kristálycukorral sűrű krémmé keverjük. Rákenjük a majdnem kész süteményre, és visszatesszük a sütőbe. 160 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és a tésztát a továbbiakban inkább szárítjuk, mint sütjük – egészen addig, amíg egy kicsit roppanós lesz a krém teteje.
A mázhoz a kristálycukrot a kakaóval, a vízzel meg a rummal a tűzhelyen sűrű masszává forraljuk. Amikor kihűlt, kikeverjük a vajjal, és a kihűlt süteményre kenjük.
Az álomsütit hűtőbe tesszük, mert hidegen még finomabb. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre