Előkészítés: Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk, szeletekre vágjuk.
Elkészítés: Az almaszeleteket összekeverjük 2 dl vízzel, a cukor felével, és lassú tűzön addig forraljuk, amíg besűrűsödik (kb. 1 óra). Időnként közben megkeverjük, és leszedjük a habját. Összekeverjük a gyümölcszseléport a maradék cukorral. Belekeverjük a gyümölcsbe, és addig főzzük, amíg a cukor felolvad. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a zselés keveréket kb. 1 cm vastagon, és egy éjszakán át állni hagyjuk. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral, és egyforma darabokra kockázzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre