Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almával töltött tarja

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tarjaszeleteket alaposan kiklopffoljuk, sózzuk, borsozzuk és pihentetjük. Addig az almákat megtisztítjuk, és apró kockákra daraboljuk. Megszórjuk cukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával. (A zsemlemorzsa felszívja az alma által engedett levet.) A húsokat egyenként kiterítjük, egyik felére reszelt sajtot szórunk, majd az előkészített almából teszünk egy réteget, erre ismét sajt kerül. A hús másik felével lefedjük és hústűvel széleit lezárjuk. Serpenyőben forró olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Római tálat a hús pecsenyelevével kikenünk, lerakjuk sorban a tarjákat, majd vékonyra szeletelt birsalmát és szőlőt szórunk rá. Az egészet leöntjük a maradék pecsenyelével és kevés vizet aláöntve, letakarva sütőbe tesszük. Nagyjából 70 perc eltelte után levesszük a tál tetejét, és addig sütjük, amíg szép pirosra sül a hús, de a gyümölcsök még nem égnek meg.

Megjegyzés

Almás krumplipürével tálalva, kiadós, ízletes étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss