Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almával töltött kacsasült mártással

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész kacsa
  • 3 db alma
  • 1 ek őrölt kömény
  • 2 fej hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk liszt
  • bors

Elkészítés

    1.

    A kacsát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük, a belsőséget, a nyaki bőrt és a szárnyvégeket félretesszük. Az almákat negyedeljük és eltávolítjuk a magházat. A kacsát kívül-belül megsózzuk, és a hasüregbe helyezzük az alma gerezdeket, az üreg nyílását megtűzzük hústűvel.

    2.

    Bedörzsöljük a húst a só és bors keverékével, és pihentetjük egy órán keresztül. Feldaraboljuk az egyik hagymát, és a tepsibe helyezzük. Mellétesszük a lenyesett bőrt és szárnyvéget, majd ráfektetjük a kacsát.

    3.

    Aláöntünk egy deciliter vizet, lefedjük alufóliával, és 170 fokos sütőben 80 percig sütjük. Eltávolítjuk az alufóliát, és a pecsenyelével locsolgatva ropogósra sütjük a húst. Közben feldaraboljuk a répát és a másik hagymát, és lábasba tesszük a belsőséggel és a babérlevéllel együtt.

    4.

    Felforraljuk egy deciliter vízzel, majd a kacsahús mellé öntjük. A megpuhult húst kiemeljük, a pecsenyezsírt lábosba öntjük. Beleszórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, és felforraljuk. A húst darabokra vágjuk. A sültet a mártással és az egyben sült almával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin