Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almával töltött csirke

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 egész csirke
  • 6 nagyobb savanykás alma
  • 1 közepes hagyma
  • 1 kiskanál majoránna
  • bors
  • 2 dl fehérbor
  • 3 cl almapálinka
  • 8 dkg vaj
  • citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkét megmossuk, besózzuk, fél órára félretesszük, majd a húsüregét bedörzsöljük majoránnával.

    Az almákat megmossuk, kettőt meghámozunk, kockára vágjuk, és kevés citromlével meglocsoljuk.

    A finomra vágott hagymát kevés vajon
    megfonnyasztjuk, az almához adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megtöltjük ezzel a csirkét.

    Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a csirkét, a maradék vajjal megkenjük, aláöntjük a bor felét, és forró sütőbe tesszük, ahol minden oldalát hirtelen megpirítjuk.

    Ha a bor elpárolgott, meglocsoljuk a csirkét a maradék borban elkevert alma pálinkával, mérsékeljük a hőfokot, lefedjük alufóliával, és gyakran locsolgatva puhára pároljuk, majd levesszük az alufóliát, és ropogósra
    sütjük.

    A sütés vége előtt 10-15 perccel a tepsibe tesszük a cikkekre vágott almát.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin