Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almával töltött csirke

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét megmossuk, besózzuk, fél órára félretesszük, majd a húsüregét bedörzsöljük majoránnával.

Az almákat megmossuk, kettőt meghámozunk, kockára vágjuk, és kevés citromlével meglocsoljuk.

A finomra vágott hagymát kevés vajon
megfonnyasztjuk, az almához adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megtöltjük ezzel a csirkét.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a csirkét, a maradék vajjal megkenjük, aláöntjük a bor felét, és forró sütőbe tesszük, ahol minden oldalát hirtelen megpirítjuk.

Ha a bor elpárolgott, meglocsoljuk a csirkét a maradék borban elkevert almapálinkával, mérsékeljük a hőfokot, lefedjük alufóliával, és gyakran locsolgatva puhára pároljuk, majd levesszük az alufóliát, és ropogósra
sütjük.

A sütés vége előtt 10-15 perccel a tepsibe tesszük a cikkekre vágott almát.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss