Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almával párolt hal répás krumplipürével

default user icon
5 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg fagyasztott hekkfilé (vagy egyéb halfilé)
  • 1 kg alma
  • 2 dl zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj
  • 1 púpozott teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 dl citromlé
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál cukor
  • A krumplipüréhez:
  • 20 dkg répa reszelve
  • 1 csomag krumplipüré (por)
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: 180 fokra előmelegítem a sütőt. Az almákat mosom-hámozom, durvára reszelem. Egy tálkában összekeverem a fahéjjal és a citromlével (így nem barnul meg), egy csipet sóval és a cukorral. A citromot alaposan megmosom és felszeletelem. A halszeleteket fagyott állapotban bedörzsölöm a citromkarikákkal, majd a sóval, végül megszórom őket pici rozmaringgal. Alufóliával kibélelem a tepsit, bekenem olajjal, majd rászórom a morzsa felét. Erre fektetem egymás mellé az előkészített halszeleteket, amelyek tetejére a maradék morzsa kerül. A halszeletek tetejére halmozom az almás-fahéjas masszát, majd 40-45 perc alatt készre párolom az egészet. Ezalatt elkészítem a krumplipürét: a reszelt répát vajon megpárolom, és a tasakon lévő utasítás szerint elkészített krumplipüréhez keverem. Tejföllel és szerecsendióval ízesítem. A párolt hal harmonikus ízelegyet alkot a fahéjas almával, annak ellenére, hogy sós ételekhez talán picit szokatlan fahéjat használni. Könnyű, finom vacsora.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

yetikr
De miért tasakos krumplipürét, krumpliból túl bonyolult?
Vikeveva
én csirkemellel csináltam fahéj nélkül, egy kis reszelt sajttal, és rizzsel.nagyon finom lett!
zsemlezsanett
Még annyit, hogy remekül illik hozzá a szójaszósz, tálaláskor finoman rálöttyintve a pürére és halra.
zsemlezsanett
Egyszerű elkészíteni és egyszerűen fenséges!!! A család (beleértve édesanyámat, aki nem szereti sem a halat, sem az almát) nem tudott betelni vele! :)
onicsili
Hmm, ez fantáziadús és nem is bonyolult...

Hasonló Receptek

Magazin