Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almával grillezett pulykaszelet bundáskenyérrel

MME MME
5/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamell
  • 20 dkg alma
  • fél citrom
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • gyömbér
  • őrölt fehér bors
  • A bundáskenyérhez:
  • 4 szelet szikkadt kenyér
  • 2 db felvert tojás
  • 1 dl tej
  • bors
  • egyéb ízesítők ízlés szerint
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A filézett pulykamellből szeleteket vágunk, kevés hevített vajon enyhén sózva elősütjük.

Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, felszeleteljük. Kevés szűrt citromlével lecsepegtetjük.

Rátesszük a borssal, gyömbérrel fűszerzetett pulykaszeletekre, meghintjük reszelt sajttal, s forró sütőben aranysárgára sütjük.

A bundáskenyérhez a tojásokat felverjük a hozzáöntött tejjel és ízesítőkkel, majd a félbevágott kenyérszeleteket megforgatjuk benne. Olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütjük, papírszalvétára szedve leszűrjük a felesleges olajtól.

Végül a rostonsült pulykamelleket bundáskenyérre tesszük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss