Almatorta

default user icon
8 4.4/5

Hozzávalók

  • 10 dkg lágy vaj,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 2 bögre liszt,
  • egy bögre cukor,
  • 2 tojás,
  • 2 kávéskanál sütőpor,
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • egy kevéske rum,
  • 3 alma

Elkészítés

    Keverjük össze a hozzávalókat, öntsük tepsibe, majd helyezzük a tészta tetejére a megpucolt és nyolcba vágott almagerezdeket. Süssük 35 percig közepesen meleg sütőben.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kara-Nagy Tímea 5 évvel ezelőtt
Szuper recept! Egyszerű és gyorsan el is készíthető. Én még egy kis tejet (kb. fél decit) öntöttem a tésztához, hogy könnyebben össze lehessen gyúrni. Olvasztott margarinnal csináltam, úgyhogy szerintem mindegy, hogy vaj kerül bele vagy margarin. A tetejét én is megszórtam cukrozott fahéjjal, de az jutott még eszembe, hogy a tésztát is fel lehet azzal még dobni, hogy ha felaprított mandulát is keverünk bele.
Dobos Imre 7 évvel ezelőtt
Kérdésem lenne a recepttel kapcsolatban: a bögre ténylegesen milyen mennyiséget takar tudna nekem ebben segíteni valaki.Én 2 dl re gondolok. Illetve a vaj vagy rámamelyyik a jobb?
panni.82 7 évvel ezelőtt
Hát ez a recept kiváló,fahéj és reszelt citromhéj még került a tésztába sőt tejjel hígítottam. Az almaszeleteket nem kell megforgatni semmibe,amikor belekerül a tepsi aljába vagy a tészta tetejére,megszórom cukorral és fahéjjal,de nem kell túlzásba esni. Nagyon fini süti!
Dobosiné Fülöp Magdolna 9 évvel ezelőtt
Nekem túl édes, legközelebb csak fele ennyi cukrot fogok tenni a tésztába. Szerintem ezt a tésztát nem lehet önteni, úgy kellett belenyomkodni a tortaformába. A cukorba forgatott alma meg jó sok levet eresztett, vagy 70 percet sütöttem.
Márkusné Barkó Otília 10 évvel ezelőtt
Imádom ezt a receptet!Mindent beleraktam még pluszban amit írtatok, és még az anyósomnak is ízlett!Köszi Mindmegette!:)
ruzsás éva 10 évvel ezelőtt
hát én egy kicit még felturboztam a tészta alá is tettem almát a,mit elötte fahéjas cukorba hempergettem az almától alul valami olyan állagot kap a tészta hogy az már mennyei és a tetjére is fahéjas alma kerül mert az meg rákaramelizálodik mindenki elkérte a receptet fenséges lett .. ajánlom mindenkinek ja igen érdemes a tésztába is rakni fahéjat
Palágyi-Mészáros Lívia 10 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Nekem nem lett kevés a tészta, persze ez csak viszonyítás kérdése.
Kiss Gigi 12 évvel ezelőtt
Kedves Mindenki! Ma jár le a próbaidőm az új munkahelyemen, ez alkalomból megsütöttem a kollégáknak ezt a receptet és teljes a siker, úgy néz ki, megtartanak :o)))) Én nagyobb bögrével méricskéltem, mert valamelyikőtök írta, hogy kevéske lesz a tészta, így viszont 3 tojást tettem bele. Próbáltam külön felverni a fehérjét, hátha jobban feljön, de így a tészta fehérje nélküli része olyan kemény lett, hogy beletört a robotgépem keverője :o)) Ja és piszkosul lassan sült meg, legalább másfél órát sütöttem, már le kellett fednem alufóliával, mert kezdett égni a teteje visznt a közepe tök nyers volt. Na elég az ahhoz, hogy mire megsült a közepe, jó kiszáradt a széle, úgyhogy éjszakára bezártam egy nejlonzacskóba egy nedves konyharuhával, végül aztán mégis érdemes volt ennyit bénázni mert nagy a siker. Tanulság: tartsuk be a recepteben írt mennyiségeket. :o))))

Hasonló Receptek