Elkészítése: A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliáscukorral és a mézzel. Összekeverjük a sütőport és a lisztet, hozzáadjuk az előzőkhöz és összekeverjük. Tortaformába rakjuk a tésztát és hűvös helyre tesszük. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk és eltávolítjuk a csutkáját. Rövid időre sós vízbe mártjuk, hogy világos maradjon. Hosszúkás szeletekre vágjuk és körberakjuk a tésztán.
A tortát forró sütőbe tesszük és félig megsütjük. Két tojást a mézzel és a tejföllel jól felverünk, és 25 perc múlva ráöntjük a tortára, majd tovább sütjük, amíg az öntet aranysárgává és keménnyé válik.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre