Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almatorta sütés nélkül

7 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben, és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerint cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevével ízesítjük. Jól elkeverjük, és melegen a babapiskóta felére öntjük az almás krém felét. Újabb sor babapiskóta következik (picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk, és beletesszük a hűtőbe szilárdulni. Mikor kihűlt, felverünk kb. 1,5-2 dl tejszínt, és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csokidarát szórunk.

Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából, szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom sütemény.

Ezek is érdekelhetnek

Friss