Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almatorta fagylalttal

MME MME
2 1.6/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • kevés cukor
  • pici víz
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 6 db alma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • kristálycukor
  • A tálaláshoz:
  • vaníliafagylalt

Elkészítés

Elkészítése: A tészta alapanyagait dolgozzuk össze, annyi vizet adjunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk, tegyük hűtőbe 1 órára.

Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat, majd kockázzuk fel, forgassuk össze 10 dkg cukorral és a fahéjjal.

A pihentetett tésztát nyújtsuk két vékony kerek lappá. Béleljük ki az egyikkel a kerek, kivajazott formát. A tészta széleit nyomkodjuk vissza. Töltsük meg a cukros-fahéjas almadarabokkal, morzsoljuk rá a vajat, borítsuk rá a másik tésztalapot, nyomkodjuk körbe a peremét. Felvert tojással kenjük át a tetejét, és kristálycukorral szórjuk meg egyenletesen. Villával szurkáljuk meg a tésztalapot.

Közepes lángon süssük 30-35 percig, míg aranysárga lesz a sütemény teteje.

Langyosan szeleteljük, kínáljuk vaníliafagyival.

Ezek is érdekelhetnek

Friss