Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almaszósz avagy almamártás

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg közepes nagyságú alma
  • kb. 5 db egész szegfűszeg
  • csipet só
  • 2 dl tejföl
  • őrölt fahéj
  • kb. 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 2 db kisujjnyi citromhéj
  • citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, 8 felé daraboljuk, vékonyan, pikkelyszerűen felszeleteljük. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi, a citromhéjjal, felforraljuk.

    Közben a tejföl ben elkeverjük a lisztet és a cukrokat, egy kevés forró almalével kikeverjük. A keveréket hozzákeverjük a forró almához, kevergetve főzzük rövid ideig. Közben ízlés szerint fahéjjal fűszerezzük.

    Lehűtjük, citromlével ízesítjük, majd tálalhatjuk.

Megjegyzés

Leginkább főtt húshoz pirított burgonyával tálalom, nagyon szereti a családom.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin