Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almaszeletek tésztabundában

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db alma (savanykás)
  • 10 dkg liszt
  • 2,5 dkg kristálycukor
  • 100 ml tej
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 20 dkg vaj
  • 3 ek fahéjas porcukor

Elkészítés

    1. A meghámozott almák magházát kiszúrjuk, majd a húsukat kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. A bundázáshoz sűrű masszát keverünk a lisztből, a cukorból, a tejből, a tojásból és a sóból. A sütéshez egy serpenyőben felhevítjük a vajat.
    2. Az almakarikákat egyenként belemártjuk a tésztamasszába, lecsepegtetjük, majd serpenyőbe tesszük. Több adagban mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, aztán megszórjuk fahéjas porcukorral.

    KÓKUSZOS-MEGGYES KALÁCSFELFÚJT >>> 

    PUDINGOS KOSÁRKA >>> 

    CITROMOS-KEKSZES KOCKA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin