Elkészítés: Az almát vékonyan felszeleteljük (uborkagyalun lereszeljük), a cukorral és a vajjal saját levében addig pároljuk, amíg teljesen szétfő. Belekeverjük a diót, a mazsolát, a kakaóport, és olyan sűrűre főzzük, hogy összetapadjon. Vigyázni kell, mert könnyen leég, állandóan kevergetni kell. Gyúródeszkára (sütőpapírra) cukrot hintünk, és egy csíkban ráhelyezzük az almát.Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, vízes kézzel henger alakúra formáljuk, és meghempergetjük a kristálycukorban. Szellős, hűvös helyen pár napig állni hagyjuk, hogy szikkadjon. Vizes késsel szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre