Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almáspite

60 perc
rafinált
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 35 dkg búza finomliszt
  • 35 dkg rozsliszt
  • 23 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszersó
  • 2 db vanilíás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 30 dkg hideg vaj
  • 4 db tojás sárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • Töltelék
  • 1,5 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg darált dió vagy mandula
  • Tetejére
  • 1 db tojás sárgája + 1 evőkanál tejfől vagy tejszín.

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük a hideg vajjal, majd a tojás sárgájával és a tejföllel összegyúrjuk. Kettő db cipót csinálunk és folpackba tekerve a hűtőbe rakjuk pihenni. Az almát lereszeljük. Amíg az alma levet enged, a cukorból karamellt csinálunk és abban pároljuk meg a kicsavart almát. Kb 5 perc a párolási idő. A piteformába nyújtjuk az 1-ső tésztánkat. Villával megszúrkáljuk az alját, előmelegített 180 fokos sütőben 8 percig sütjük. A sült piténk alját,megszórjuk a darált mandulával és rákanalazzuk a párolt karamellás almánkat.Kinyújtjuk a 2-ik tésztánkat. A tetejét díszitjük. Rácsozóval, sütikiszúróval..a fantáziánkra van bízva.

Ezek is érdekelhetnek

Friss