1 db tojás sárgája + 1 evőkanál tejfől vagy tejszín.
Elkészítés
A száraz hozzávalókat összekeverjük a hideg vajjal, majd a tojás sárgájával és a tejföllel összegyúrjuk.
Kettő db cipót csinálunk és folpackba tekerve a hűtőbe rakjuk pihenni.
Az almát lereszeljük.
Amíg az alma levet enged, a cukorból karamellt csinálunk és abban pároljuk meg a kicsavart almát. Kb 5 perc a párolási idő.
A piteformába nyújtjuk az 1-ső tésztánkat.
Villával megszúrkáljuk az alját, előmelegített 180 fokos sütőben 8 percig sütjük.
A sült piténk alját,megszórjuk a darált mandulával és rákanalazzuk a párolt karamellás almánkat.Kinyújtjuk a 2-ik tésztánkat.
A tetejét díszitjük.
Rácsozóval, sütikiszúróval..a fantáziánkra van bízva.