Elkészítés: Omlós tésztát készítünk, fél óráig pihentetjük két részre osztva, nyújtódeszkán a felét kinyújtuk, belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a darált diót. Az almát megmossuk, szárazra töröljük, uborkagyalun legyaluljuk, egyenletesen elosztjuk a tésztát, a tetejére rászórjuk a fahéjjal összekevert cukrot, rátesszük a másik kinyújtot lapot, tenyérrel rányomkodjuk. Felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, és középforró sütőben kb. 35-40 percig sütjük. A megsült tésztát 1 cm széles és két ujjnyi szeletekre vágjuk, cukrozzuk, és széles késsel kiemelve tálra tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre