Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almáspite II.

default user icon
5 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • marék zsemlemorzsa
  • alma

Elkészítés

    Elkészítés: Meghámozom, lereszelem az almát, és félreteszem. A lisztet, a margarint, a cukrot, a 2 egész tojást összedolgozom. Gyúródeszkán addíg gyúrom, míg összeáll. Aztán ujjnyi vastagra nyújtom. Egy közepes méretű lapos jénai tálba teszem úgy, hogy a jénai falát is a tésztával bélelem. Meghintem a tésztát morzsával (ez szívja fel az alma levét sütés közben). Belerakom a reszelt almát. Díszítésképp a maradék tésztából derelyevágóval csíkokat vágok, és rácsosan az alma tetejére teszem. Középmeleg sütőben sütöm.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Missroundy
Én pontosan úgy csináltam a sütit, ahogy le van írva és tökéletes lett! :)
Kakti
Én már többször csináltam ezt a fajtát és NAGYON FINOM!!! Nem kell bele semmi plusz!
1234567
Ez a tészta nem fog jó lenni. Egy kemény bodag lesz az egészből. Valóban hiányzik a sütőpor de tehetünk bele egy teáskanál szódabikarbónát is. Ha 3-4 kanál tejföl is kerül bele, kicsit több cukor és liszt, élvezhetőbb a végtermék! Az almához fahéj dukál, cukor és a töltelékbe kell a zsemlemorzsa. Igy nem fog levet ereszteni és ha megsült krémszerű lesz az almatöltelék. A süti tetejét illik megkenni tojássárgával! Ha a tetejét egybe tesszük rá, (marad tészta!) akkor villával sűrűn szurkájluk meg hogy az almában lévő vízgőz távozni tudjon. Ha nem szúrjuk meg sűrűn, felpüffed az egész és nem lesz gusztusos!
Farfalla
Emlékszem a nagymamám almáspitéjére, nagyon puha és finom volt. Már többször próbálkoztam különféle receptekkel, de az enyém tésztája mindig olyam morzsás és száraz lesz.. Mit rontok el? Ha valaki tudja a választ örülnék ha segítene...
bviragne
A tésztába sütőpor, az almába cukor vagy fahéj nem szükséges?

Hasonló Receptek