Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almasaláta pirított mandulával

default user icon
1 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,25 dl fehérbor,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 2 evőkanál méz,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 2 késhegynyi fahéj,
  • 25 g mandulalapocska,
  • 1 teáskanál vaj,
  • 500 g kemény alma,
  • 100 g nagyszemű fehér szőlő

Elkészítés

    Elkészítés: A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hűlni hagyjuk. A mandulát világosra pirítjuk a megolvasztott vajban. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Azonnal az öntethez keverjük, így nem barnul meg. A szőlőszemeket kettévágjuk, kimagozzuk. Hegyes késsel fellazítjuk a héját, lehúzzuk. A salátába keverjük, tálalásig letakarjuk. A salátát ízesitjük, tálkákba tesszük, és megszórjuk a mandulával.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

akika3
Finom!Igazi őszi íz.Én szőlővel nem szórakoztam,csak minden szemet négyfelé vágtam.Ajánlom!

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Almasaláta pirított mandulával recept?


Magazin