Almás zellerkrémleves

Hozzávalók

  • 50 dkg zeller
  • 20 dkg burgonya
  • 1 db alma
  • 3 dkg sonka
  • 1 tk olaj
  • 300 ml húslevesalaplé
  • 200 ml tej
  • 2 ek tejföl
  • 1-2 tk tormakrém
  • bors
  • kristálycukor

Elkészítés

    1.

    A zellert hámozzuk meg, vágjuk félbe. Szeljünk belőle 4 db hajszálvékony szeletet, a többit kockázzuk fel a megtisztított burgonyával és a kimagozott almával együtt. Utóbbiból tegyünk félre 1 evőkanálnyit.

    2.

    Száraz serpenyőben pirítsuk ropogósra a felkockázott sonkát, azután szedjük ki, és tegyük félre. A felforrósított olajon pirítsuk meg a zellerszeleteket, majd szedjük ki, tegyük félre. Az almát tegyük lábasba a zeller- és a burgonyakockákkal együtt. Öntsük fel az alaplével, továbbá a tejjel, és nagy lángon forraljuk fel az egészet. Ezután fedjük le, és közepes lángon főzzük további 20 percig.

    3.

    Pürésítsük a levest botmixerrel, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tormakrémet. Végül forgassuk bele a félretett almakockákat. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és 1 csipet cukorral. A sonkakockákkal és a zellerszeletekkel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin