Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás rétes sült csirkemellel

60 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

1.

Főzzük a megtisztított, felcsíkozott zellert forrásban lévő, sós vízben félpuhára. A meghámozott, kimagozott almát és a megtisztított kelt szintén vágjuk csíkokra. Tegyünk félre 1 ek olajat, a többit hevítsük fel, és pirítsuk meg rajta a káposztát. Adjuk hozzá az almát, majd a zellert is. Pirítsuk együtt 3 percig, hintsük meg a liszttel és a szerecsendióval, pirítsuk le, majd adjuk hozzá a tejet.

2.

Sózzuk meg, forraljuk fel, majd halmozzuk a megmaradt olajjal megkent réteslapra. Tekerjük fel és kenjük meg a felvert tojássárgájával. Végül süssük 160 fokos sütőben 10 percig. A megtisztított húst sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük a rétes mellé, és süssük együtt további 15 percig.

3.

A mártáshoz pirítsuk meg a durvára vágott diót a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a vajat, az apróra vágott pórét, a kakukkfű lecsipkedett leveleit és a zúzott fokhagymát, majd kis lángon pirítsuk le kissé. Öntsük hozzá a joghurttal elkevert keményítőt és a citrom kifacsart levét, majd sózzuk meg.

4.

Szeleteljük fel a rétest, és tegyük tányérra. Helyezzük mellé a húst, és a mártással meglocsolva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss