Almás rétes sült csirkemellel

Hozzávalók

  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg kínai kel
  • 1 csipet szerecsendió
  • 0,5 dl olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tej
  • 1 db réteslap
  • 1 db tojássárgája
  • frissen őrölt bors
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • A mártáshoz:
  • 1 ek olaj
  • 2 dkg vaj
  • 8 dkg dió
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 dl joghurt
  • 1 ek burgonyakeményítő
  • 1/2 db citrom

Elkészítés

    1.

    Főzzük a megtisztított, felcsíkozott zellert forrásban lévő, sós vízben félpuhára. A meghámozott, kimagozott almát és a megtisztított kelt szintén vágjuk csíkokra. Tegyünk félre 1 ek olajat, a többit hevítsük fel, és pirítsuk meg rajta a káposztát. Adjuk hozzá az almát, majd a zellert is. Pirítsuk együtt 3 percig, hintsük meg a liszttel és a szerecsendióval, pirítsuk le, majd adjuk hozzá a tejet.

    2.

    Sózzuk meg, forraljuk fel, majd halmozzuk a megmaradt olajjal megkent réteslapra. Tekerjük fel és kenjük meg a felvert tojássárgájával. Végül süssük 160 fokos sütőben 10 percig. A megtisztított húst sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük a rétes mellé, és süssük együtt további 15 percig.

    3.

    A mártáshoz pirítsuk meg a durvára vágott diót a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a vajat, az apróra vágott pórét, a kakukkfű lecsipkedett leveleit és a zúzott fokhagymát, majd kis lángon pirítsuk le kissé. Öntsük hozzá a joghurttal elkevert keményítőt és a citrom kifacsart levét, majd sózzuk meg.

    4.

    Szeleteljük fel a rétest, és tegyük tányérra. Helyezzük mellé a húst, és a mártással meglocsolva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin