Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-whiskys koszorú

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg alma
  • 40 dkg kristálycukor
  • 38 dkg finomliszt
  • 28 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl whisky
  • 6 tojás
  • 4 evőkanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só
  • A díszítéshez:
  • 4 dkg kristálycukor
  • 4 dkg hámozott egész mandula
  • 2 evőkanál citromlé
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A meghámozott almát lereszeljük, és összekeverjük 4 evőkanál citromlével.

    A vajat 28 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kb. 5 perc alatt kikeverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Rászitáljuk a sütőporral meg a sóval elvegyített lisztet, és beleforgatjuk az almát.

    Margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es koszorúformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 Celsius-fokon körülbelül 1 órán át sütjük.

    Közben 8 dkg cukrot 0,75 dl vízzel 3-5 perc alatt sűrűre főzünk, majd a tűzhelyről lehúzva belekeverjük a whiskyt.

    A koszorút kb. 5 perc pihenés után kiborítjuk, fogvájóval megszurkáljuk, és meglocsoljuk a meleg sziruppal. Hűlni hagyjuk.

    A díszítéshez a 4 dkg cukrot megolvasztjuk, beleforgatjuk a mandulát, és sütőpapírra simítjuk. A porcukrot összekeverjük a citromlével, zacskóba tesszük, aminek az egyik sarkát levágjuk és a süteményre csíkokat rajzolunk. A mázt kb. 20 perc száradás után megszórjuk porcukorral és a durvára aprított grillázzsal. Tejszínhab illik hozzá.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin