Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás újburgonya-saláta

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg újburgonya
  • 4 alma
  • 10 dkg edami sajt
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 dl zöldséglé, kockából
  • Az öntethez:
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál mustár
  • 8 evőkanál olaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 evőkanál hántolt pirított napraforgómag

Elkészítés

Előkészítés: A krumplit megmossuk, héjában puhára főzzük, lehűtjük és meghámozzuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és a húsát kockára vágjuk. A sajtot csíkokra vágjuk, az újhagymát pedig vékonyan felkarikázzuk.

Elkészítés: A burgonyát felszeleteljük, és megöntözzük a forró zöldséglével. Az öntethez az ecetet, a cukrot, a mustárt jól összekeverjük, sóval és őrölt borssal ízesítjük. Ezután belekeverjük az olajat, végül a fokhagymát is az öntethez adjuk. A krumplit az almával, az újhagymával és a sajttal összekeverjük. Az öntetet óvatosan hozzákeverjük. A salátát kis ideig állni hagyjuk, majd pirított napraforgóval díszítjük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 369 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss