Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-túrós torta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • A töltelékhez:
  • 4 közepes alma
  • 4 dl almalé
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • A díszítéshez:
  • 3 közepes mandarin
  • 2 közepes kivi
  • 5 dkg cseresznyebefőtt
  • 1 közepes narancs

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, és adagonként hozzáadjuk a tojásos masszához. Vajjal kikent és liszttel megszórt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    A töltelékhez az almákat meghámozzuk és felaprítjuk. 3 dl almalében elkeverjük a cukrot, és felforraljuk. Hozzáadjuk az almát, és újraforrástól számítva 1-2 percig még főzzük. Csomómentesre keverjük a pudingport a maradék almalével, a forró almához öntjük, és sűrűsödésig keverjük.

    A kihűlt piskótára kenjük a kihűlt pudingos krémet, és hűtőbe tesszük 30 percre.

    A túróhoz adjuk a tejfölt és a porcukrot. A tejszínt keményre felverjük a vaníliás cukorral. Előbb a zselatinfixet, majd a tejszínt is beleforgatjuk a túrókrémbe. Ezt a krémet ráhalmozzuk és elsimítjuk az almás rétegre, és hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

    A gyümölcsöket megpucoljuk, és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin