Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-túrós morzsás süti

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 35 dkg sovány túró
  • 40 dkg liszt
  • 5-6 ek cukor
  • 1,5 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk reszelt citromhéj (opcionális)
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • A morzsához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg lágy vaj
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

  1. A morzsához a lisztet, a cukrot és a lágy vajat kevés fahéjjal morzsalékossá dolgozzuk össze. Szükség esetén kevés liszttel állítjuk be a kívánt állagot.
  2. Az almákat meghámozzuk, és vékonyabb gerezdekre vágjuk.
  3. A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tojást, az olajat és a tejet, majd morzsásra gyúrjuk. Kevés lisztet használva összeállítjuk a tésztát, majd kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük úgy, hogy a lehető legjobban kitöltse a tepsit.
  4. A tésztára kerülnek a keskeny almagerezdek úgy, hogy fedjék egymást. Az előre elkészített morzsát a tetején egyenletesen elosztjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Megjegyzés

A tésztát az összeállítása után azonnal meg kell sütni, mert másként a benne lévő sütőpor térfogatnövelő hatását elveszti. Ezért a morzsát és a tölteléket előre el kell készítenünk! - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss