Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás, túrós, meggyes pite

default user icon
8 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 45 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 7 dkg cukor
  • egy csipet só
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás a tészta megkenéséhez
  • a töltelékhez:
  • almás:
  • 2 kg alma
  • 1 db citrom
  • 10 dkg porcukor
  • fahéj
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • túrós:
  • 50 dkg túró
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg vaníliás pudingpor
  • meggyes:
  • 1 kg kimagozott meggy
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • egy csipetnyi fahéj
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojássárgájával, a cukorral és a sóval együtt a liszttel összedolgozott margarinhoz adjuk. Meggyúrjuk a tésztát. Fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát megfelezzük, az egyik felét a tepsinek megfelelő méretre nyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és rákenjük a tölteléket. A másik, kinyújtott tésztalapot
    Ráhelyezzük, és villával megszurkáljuk. Az egész tojást és a megmaradt fehérjét felverjük, majd ezzel megkenjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.

    Almás töltelék:
    Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. Tíz percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját és levét, valamint a fahéjat. (A töltelék alatt a tésztát a darált keksszel meghintjük.)

    Túrós töltelék:
    A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a langyos vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát, a pudingport, a citromhéjat, majd az egészet elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.

    Meggyes töltelék:
    A meggyet jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, ráhintjük a cukorral elkevert fahéjat, majd hozzákeverjük a diót és a zsemlemorzsát.

    Az almás és meggyes változatot fahéjas porcukorral, a túrósat porcukorral hintjük meg, és kockákra vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS, további képet Aqua06 küldött a recepthez.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

aqua06
Kicsi tepsiben sütve nagyon jó lett a túrós pite.
klarika86
Ma megsütöttem a túrósat, nagyon-nagyon finom lett,de az engem is érdekelne, hogy mekkora tepsibe kellene tenni?? A túrós töltelékbe 2 helyett 3 tojássárgáját és 4 felvert fehérjét tettem,mégis olyan lapos, hogy szinte elveszik a tészta között. Így ránézésre a tésztám megfelelő vastagságú,de hogy egy normál tepsibe ez az 50dkg túró elvész, az is biztos.Szerintem legalább a duplája kellett volna, hogy úgy nézzen ki mint a képen...
Vesper
Elkészítettem az almás változatot, és nagyon finom lett. Nagy gáztepsiben sütöttem, legközelebb több almát fogok használni, mert elég vékony lett a töltelék.
Goodwill369
Csak gratulálni tudok annak, akinek sikerült! Én mindent a leírásnak megfelelően csináltam, mégis a tészta majd megégett már, a túró meg folyós , nyers maradt. Jó lett volna ha a recept írója mondjuk leírja mekkora tepsibe szánta ezt a mennyiséget, és milyen vastagra kell nyújtani a tésztát. . . . a kisújjamból nem tudtam kitalálni.... Így marad a kidobott pénz, a bosszankodás és a feleslegesen ráfordított idő és energia, a finom pite helyett.....
Kovácsné Edit
megsütöttem a meggyest nagyon finom lett tökéletes a recept köszönöm
tarajossul
A túrósat készítettem, nagyon finom. A túró szitán való áttörése helyett ajánlom, hogy a túrót, a tojás sárgákkal és porcukorral együtt botmixerrel krémesítsétek. Sokkal kevésbé macerás.
HuszárMonika
ÉN A TÖLTELÉKBE TETTEM VANÍLIÁSCUKROT, RESZELT CITROMHÉJAT ÉS EGY KIS RUM AROMÁT IS! ISTENI FINOM LETT!!!!! :o)
kerecsen
Én kihagytam a 3 deka élesztőt, és nagyon finom lett. Biztos, hogy kell bele?

Hasonló Receptek