Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-túrós-meggyes palacsintás rétes

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag (6 vagy 8 lapos) réteslap
  • 10 dkg vaj
  • A palacsintához:
  • 3 tojás
  • 12 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici só
  • olaj
  • A meggyes töltelékhez:
  • 1 üveg magozott meggy
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • A túrós töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • Az almás töltelékhez:
  • 3-4 alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • cukor ízlés szerint
  • pici vaj
  • citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd vékony palacsintákat készítünk. Félretesszük, és elkészítjük a töltelékeket.

A meggyes töltelékhez a meggy levét a pudingporral és cukorral csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrítjük, végül beletesszük a magozott meggyet.

A túrós töltelékhez a túrót villával összetörjük, beletesszük a cukrokat, a tojást, a citrom reszelt héját, valamint a tejfölt, és jól összekeverjük.

Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
Egy lábasban kevés vajat olvasztunk, majd beletesszük a reszelt almát, ízlés szerint cukrot, citromlevet, fahéjat, és megdinszteljük.

Minden ízzel 4-4 palacsintát töltünk meg, és feltekerjük.

Az első réteslapot vizezett konyharuhára tesszük, majd olvasztott vajjal megkenjük. Ugyanígy járjunk el a többi lapnál is! A réteslap felénk eső 1/3 részére helyezzük a palacsintákat, 2-2 különböző ízt egymás mellé, egyet pedig a tetejére, majd óvatosan, nem túl szorosan feltekerjük. Végeit benyomkodjuk, tetejét megkenjük olvasztott vajjal.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss