Elkészítés: A nagylyukú reszelőn lereszelt almát kinyomkodtam, majd kevés őrölt fahéjjal és a citromhéjjal, -lével, meg 1-2 evőkanál cukorral összeforgattam.
A túrót villával áttörtem, és elkevertem a tojásokkal, 0,5 dl tejföllel, a mazsolával. Kevertem hozzá 1-2 evőkanál cukrot meg egy kis citromhéjat is.
A maradék cukormennyiséget elfeleztem, és a dióhoz meg a mákhoz kevertem.
Kivajaztam egy kisebb téglalap alakú tepsit. A réteslapok széléből levágtam egy keskeny csíkot, hogy elférjenek a tepsiben. 2-3 réteslap jutott 1-1 rétegre. Leraktam az első réteget, megkentem olvasztott vajjal, megszórtam zsemlemorzsával, majd megkentem vékonyan sárgabaracklekvárral is, végül rászórtam a cukros diót. Meglocsoltam egy kevés tejföllel.
A következő réteslapréteget is vajaztam-morzsáztam, majd megraktam a reszelt almával.
Utána megint réteslap, olvasztott vaj, morzsa, rá a túrós keverék.
Az utolsó réteg a mák, ezt is meglocsoltam tejföllel, rátettem az utolsó réteg réteslapot, megkentem vajjal, tejföllel, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütöttem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre