Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-tormás húsgombócleves

Hozzávalók

  • A húsgombóchoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • A leveshez:
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paszternák
  • 2 db sárgarépa
  • 1/2 db zeller
  • 2 tk kukoricaliszt
  • 1-1,5 l víz
  • 2 ek csemege reszelt torma
  • őrölt fehér bors
  • 2 tk ételízesítő
  • 2 db alma
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A húsgombóchoz a vöröshagymát megpucoljuk, majd nagyon apróra vágjuk. Ezután a darált húshoz adjuk a tojással együtt, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összegyúrjuk. Ezután nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk a húsmasszából, majd félretesszük.
    2. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A zöldségeket szintén megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Az almát a héjával együtt kisebb kockákra vágjuk.
    3. Egy edénybe felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és  tovább pároljuk pár percig. Ezután megszórjuk a kukoricaliszttel, pirítjuk egy kicsit, majd felöntjük a vízzel,  hozzáadjuk a tormát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, és a zöldségeket félpuhára főzzük.
    4. Amikor megfőttek, a levesbe tesszük az előzőleg elkészített húsgombócokat, és tovább főzzük. Amikor a zöldségek és a húsgombóc puhára főttek, hozzáadjuk a feldarabolt almát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és további 2-3 percig főzzük figyelve, nehogy az alma szétfőjön. Tálalásig melegen tartjuk.

      Még több tartalmas leves >>> 

      Sertéshúsos ételek >>> 

      Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Egyszerű húsgombócleves egy kis csavarral. A tormával és az almával különösen finom.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin