Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-tormás csülök

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db mellső csülök
  • 4-5 db savanykás alma
  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg reszelt ecetes torma
  • 2 db tojássárgája
  • olívaolaj
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, majd sós hideg vízben feltesszük, kuktában puhára főzzük. Amikor megpuhult, a léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy szét ne essen.

    Az ecet es tormába belereszeljük a meghámozott almát, a sárgarépát, hozzáadjuk a tojássárgákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd ezt a tölteléket arányosan elosztva, a két csülökbe, a csontok helyébe betöltjük.

    Kötözőzsineggel átkötjük, kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Amikor megsült, a sütőből kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd a kötőzsineget eltávolítva, éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk.

    Salátával, kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés

Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható, kellemes egy esti poharazgatáshoz, előre elkészítve, már csak tálalnunk kell.

Nordkapp
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek