Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-tormás csülök

5/5
120 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, majd sós hideg vízben feltesszük, kuktában puhára főzzük. Amikor megpuhult, a léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy szét ne essen.

Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, a sárgarépát, hozzáadjuk a tojássárgákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd ezt a tölteléket arányosan elosztva, a két csülökbe, a csontok helyébe betöltjük.

Kötözőzsineggel átkötjük, kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Amikor megsült, a sütőből kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd a kötőzsineget eltávolítva, éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk.

Salátával, kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés

Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható, kellemes egy esti poharazgatáshoz, előre elkészítve, már csak tálalnunk kell. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek

Friss