Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-tormás céklakrémleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db téli alma
  • 4 db 8-10 cm átmérőjű cékla
  • 2–3 evőkanál ecetes torma (ízlés és csípősség szerint)
  • 1 kiskanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • kb. 1,5 dl tej (elhagyható)

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát meghámozom, kimagozom és kockákra vágom. A céklát szintén.

    A felaprított hagymát megdinsztelem az olajon, majd beledobom a céklát és az almát, átforgatom, majd felöntöm körülbelül 7 dl vízzel, fontos, hogy ellepje a zöldségeket, sózom, borsozom, majd 20-25 percig, puhulásig főzöm.

    A tormát és a tej et belekeverem (tej nélkül is finom), majd botmixerrel pépesítem.

    Önmagában is remek, de pirított bacont is kínálhatunk mellé.

Megjegyzés

Kifejezetten téli leves, és ha piritóssal vagy baconnel esszük, kiadós is. Először bizarrnak tűnhet az alma és a cékla együtt, de nagyon finom.

nemessis
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin