Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás tormamártás

Hozzávalók

  • 1 db tormagyökér
  • 1 fej hagyma (vagy salottahagyma)
  • 1 db alma (savanykás)
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl húslevesalaplé
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl habtejszín
  • bors

Elkészítés

    1. A tormagyökeret lekapargatjuk, és lereszelünk belőle annyit, hogy 2 púpozott evőkanálnyi mennyiséget kapjunk. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a meghámozott almát a magház eltávolítása után vékonyan felszeleteljük, majd kockákra vagy szálasra vágjuk.
    2. A vajat lábosban megolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát az almával együtt, és üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, folyamatos keverés mellett felöntjük az alaplével, a borral és a tejszínnel, majd sűrűbbre főzzük. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és beleforgatjuk a reszelt tormát.

    ZSENIÁLIS HÚSVÉTI FINOMSÁG 20 PERC ALATT: TORMÁS-SONKÁS TOJÁSKRÉM >>> 

    HÁZI TORMAKRÉM 3 LÉPÉSBEN! >>> 

    KLASSZIKUS HÚSVÉTI RECEPTEK>>> 

Tányérhúshoz, csülökhöz, sonkához kínálhatod. Alaplé helyett a tányérhús főzőlevével is elkészítheted.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin