Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás tormamártás

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A tormagyökeret lekapargatjuk, és lereszelünk belőle annyit, hogy 2 púpozott evőkanálnyi mennyiséget kapjunk. A megtisztított hagymát (vagy salottahagymát) apróra kockázzuk, a meghámozott almát a magház eltávolítása után vékonyan felszeleteljük, majd kockákra vagy szálasra vágjuk.
  2. A vajat lábosban megolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát az almával együtt, és üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, folyamatos keverés mellett felöntjük az alaplével, a borral és a tejszínnel, majd sűrűbbre főzzük. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és beleforgatjuk a reszelt tormát.
Tányérhúshoz, csülökhöz, sonkához kínálhatod. Alaplé helyett a tányérhús főzőlevével is elkészítheted.

Ezek is érdekelhetnek