Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás töltött csirke

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csirke (1,5 kg)
  • csokor petrezselyem
  • 2 nagy alma
  • 3 evőkanál mandulaforgács
  • 10 dkg barna kenyér
  • 20 dkg darált hús
  • 10 dkg áfonyalekvár
  • fél mokkáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 2 evőkanál vaj
  • 2,5 dl húsleves kockából
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés

    Előkészítés: A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, és kívül-belül megszórjuk sóval, borssal. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.
    Elkészítés: Az almát összekeverjük a mandulaforgáccsal, a barna kenyér darabokkal, a darált hússal, az áfonyalekvárral és a petrezselyemmel. A fahéjjal, a gyömbérrel, sóval, borssal ízesítjük, és a csirkébe töltjük. A nyílást fogvájóval összetűzzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A vajat megolvasztjuk, és a csirkét megkenjük vele. A sütőben 60 percig sütjük. Meglocsoljuk a húslevessel, és további 10 percig sütjük. A húst tálra emeljük. A tejfölt összekeverjük az étkezési keményítővel, és a visszamaradt pecsenyeléhez öntjük. A csirkét darabokra vágjuk, és a szósszal, petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 3420 kJ/820 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin