Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás töltött csirke

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, és kívül-belül megszórjuk sóval, borssal. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.
Elkészítés: Az almát összekeverjük a mandulaforgáccsal, a barna kenyér darabokkal, a darált hússal, az áfonyalekvárral és a petrezselyemmel. A fahéjjal, a gyömbérrel, sóval, borssal ízesítjük, és a csirkébe töltjük. A nyílást fogvájóval összetűzzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A vajat megolvasztjuk, és a csirkét megkenjük vele. A sütőben 60 percig sütjük. Meglocsoljuk a húslevessel, és további 10 percig sütjük. A húst tálra emeljük. A tejfölt összekeverjük az étkezési keményítővel, és a visszamaradt pecsenyeléhez öntjük. A csirkét darabokra vágjuk, és a szósszal, petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 3420 kJ/820 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek