Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás tejberizs

default user icon
4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg rizs
  • 8 dl tej
  • 1 citrom héja és leve
  • 3 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 savanykás alma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál tisztított tökmag
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés: A rizst megmossuk, és a tejjel együtt feltesszük főni. Belekeverjük a citrom héját, 1 mokkáskanál fahéjat, és folyamatosan kevergetve puhára főzzük. Hűlni hagyjuk.
    Elkészítés: Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és a húsát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Tálba rakjuk, megcsepegtetjük a citrom levével, hozzákeverjük a mézet, 1 mokkáskanál fahéjat, és lassú tűzön kb. 5 percig pároljuk. Hűlni hagyjuk. A tökmagot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, tálra borítjuk, és hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a tejberizshez keverjük. Rétegezve az almakompóttal négy kehelybe szétosztjuk, és megszórjuk a tökmaggal. Tálalásig hűtőbe tesszük, tálaláskor megszórjuk kevés fahéjjal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin