Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás tejberizs sütőben

MME MME
2 3.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

A tejet 2 dkg cukorral és a fahéjrúddal felforraljuk. Beleöntjük a rizst és kis lángon, fedő alatt megfozzük. Közben a meghámozott almát vékonyra szeleteljük. Kevés citromos vízben 2 percig pároljuk. A tejberizst kivajazott tűzálló tálba öntjük, ráhalmozzuk a leszűrt almakompótot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és belekeverjük a maradék cukrot. A habot a kompótra simítjuk. A tejberizst előmelegített, forró sütőbe toljuk és a felső rácson rózsaszínűre sütjük. Ribizli- vagy málnaszörpöt, illetve üveges áfonyaöntetet kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss