Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Almás szilvás rácsos béles!

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 1 kg szilva
  • 2 tk fahéj
  • 4 ek cukor
  • 3 ek búzadara
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • csipet só

Elkészítés

    1. Veszünk egy tálat belerakjuk a lisztet és a margarint, elmorzsoljuk, majd beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és a sót. Összeállítjuk a tésztát.
    2. Egy tepsit kikenünk zsírral, meghintjük liszttel. A tésztát ketté osztjuk úgy, hogy az aljára nagyobb darab kerüljön. Kinyújtjuk, ami a tepsi aljára megy kb. félcenti vastagságúra, betesszük a tepsibe megszórjuk a tésztát búzadarával, majd a lereszelt levétől kinyomkodott almát szétterítjük rajta. Megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd a kockára vágott szilvát rászórjuk a reszelt alma tetejére, szintén megszórjuk cukorral és fahéjjal.
    3. A maradék tésztából rudakat formázunk, és berácsozzuk a tetejét. Felvert tojással megkenjük.
    4. 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percig sütjük. Langyosan szeleteljük fel.

     

Megjegyzés

Az ősz két legfinomabb gyümölcsét tettem a bélesébe .

Szekeres Lajosné Klári
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes